İçeriğe geç

Filaman Ne Demek Tıp

Forel ne demek tıp?

Forella bölgeleri, diensefalon olarak bilinen beynin derin bir bölümündeki bölgelerdir. Talamusun altında yer alırlar ve subtalamus beyaz maddesinin üç ayrı bölgesinden oluşurlar. Forel bölgeleri, diensefalon olarak bilinen beynin derin bir bölümündeki bölgelerdir. Talamusun altında yer alırlar ve subtalamus beyaz maddesinin üç ayrı bölgesinden oluşurlar.

Triad nedir tıpta?

Ortadaki T-tüpü ve her iki taraftaki terminal sarnıç yapısı triad olarak adlandırılır. Triad sayesinde, zarda meydana gelen depolarizasyon tüm hücreye yayılır. Akson ucunda mitokondriler ve asetilkolin (Ach) içeren veziküller bulunur. Akson ucu, kas lifindeki çöküntüleri, yani sinaptik yarıkları doldurur.

Polarite nedir tıpta?

Hücre polaritesi, iskelet elemanlarının ve hücre içi moleküllerin asimetrik dağılımında meydana gelen bir olgudur. Hücre polaritesi çeşitli hücre tiplerinde gözlenir ve hücre bölünmesi, hücre ölümü, hücre şekli değişimi, hücre göçü ve hücre farklılaşması gibi biyolojik süreçlerde rol oynar.

Fellea ne demek tıp?

Safra kesesi tıbbi literatürde vesica biliaris veya vesica fellea olarak adlandırılabilir. Vesica bu dilde “hayvan vücudundaki kese” anlamına gelir ve bīlis (biliaris) “safra” anlamına gelir. Fellea, fel kelimesinin çekimlenmiş halidir ve “safra kesesi, safra” anlamına gelir.

Flm nedir anatomi?

Medial longitudinal fasikülüs (MLF), mezensefalonun (orta beyin) periaqueductal grisinin ventral/anterior kısmından geçen belirgin bir sinir lifi demetidir. Okülomotor kontrol, baş duruşu ve dikey göz hareketinden sorumlu olan Cajal’ın interstisyel çekirdeğini içerir. Medial longitudinal fasikülüs (MLF), mezensefalonun (orta beyin) periaqueductal grisinin ventral/anterior kısmından geçen belirgin bir sinir lifi demetidir. Okülomotor kontrol, baş duruşu ve dikey göz hareketinden sorumlu olan Cajal’ın interstisyel çekirdeğini içerir.

Forel çaprazı nerededir?

Ön tegmental dekusasyon (anterior tegmental dekusasyon): Bu, traktın liflerinin çıktıkları segmentin içinde çaprazlaştığı alandır. Üst servikal segmentlerde yer alır.

Virchow nedir tıpta?

Beyindeki perivasküler boşluklar, Virchow-Robin boşlukları olarak da adlandırılır, beynin parankimine nüfuz eden atardamarları ve atardamarcıkları çevreleyen, interstisyel sıvı ile dolu, iyi tanımlanmış boşluklardır. Genellikle 1–2 mm olan bu boşluklar, hemen hemen her yaştan sağlıklı bireyde görülebilir ve genellikle asemptomatiktir.

Mlck nedir tıpta?

MYLK veya MLCK olarak da bilinen miyozin hafif zincir kinaz, belirli bir miyozin hafif zincirini, yani miyozin II’nin düzenleyici hafif zincirini fosforile eden bir serin/treonin-spesifik protein kinazdır. S. dubia centrin/insan iskelet kası miyozin hafif zincir kinazının kristal yapısı, MYLK veya MLCK olarak da bilinen, belirli bir miyozin hafif zincirini, yani miyozin II’nin düzenleyici hafif zincirini fosforile eden bir serin/treonin-spesifik protein kinazdır. S. dubia centrin/insan iskelet kası miyozin hafif zincir kompleksinin kristal yapısı.

Mutsuz üçlü nedir anatomi?

Talihsiz üçlü, “patlamış diz” olarak da bilinir, ön çapraz bağ, medial kollateral bağ ve menisküs yaralanmasıdır. 1990’lardaki analizler, bu “klasik” O’Donoghue üçlüsünün aslında diz yaralanmaları olan sporcularda nadir görülen bir klinik sunum olduğunu gösterdi. Talihsiz üçlü, “patlamış diz” olarak da bilinir, ön çapraz bağ, medial kollateral bağ ve menisküs yaralanmasıdır. 1990’lardaki analizler, bu “klasik” O’Donoghue üçlüsünün aslında diz yaralanmaları olan sporcularda nadir görülen bir klinik sunum olduğunu gösterdi.

Nativ nedir tıpta?

Doğal hazırlık muayenesi, doğrudan klinik tanımlama Vücut sıvıları ve salgıları gibi materyallerin doğrudan slaytlar ve kapak camları arasında mikroskobik olarak incelenmesidir. Bu yöntem epitel hücreleri, lökositler, eritrositleri, maya hücrelerini ve bazı parazitleri doğrudan incelemek için kullanılabilir.

Persistan nedir tıpta?

Nazal ve paranazal sinüsler, üst solunum yollarında en sık inflamasyonla karşılaştığımız anatomik bölgelerdir. Kronik rinosinüzit (CRS); bu bölgenin aralıklı veya kalıcı inflamatuvar ve uzun süreli hastalığını tanımlar.

Tıpta dist ne demek?

Distoni, bir hareket bozukluğu olup kaslarda istemsiz hareketlere neden olur. Parkinson hastalığı ve esansiyel tremordan sonra en sık görülen hareket bozukluğu türü olan distoni, yavaş, tekrarlayan hareketler veya anormal duruşla karakterizedir.

Phagia ne demek tıp?

Etimoloji. Kelime, Yunanca “zorluk” anlamına gelen dys ve “yemek” anlamına gelen phagia kelimelerinin birleşiminden türemiştir ve bu kelimeyi uyarlayarak Türkçe’ye girmiştir. Türkçe’de disfaji veya yutma zorluğu olarak çevrilebilir.

Aden nedir tıpta?

İnsan adenovirüsü genellikle gözleri veya üst veya alt solunum yollarını etkileyen bir virüstür. Hafif veya şiddetli hastalığa neden olabilen adenovirüs enfeksiyonları genellikle soğuk algınlığı, kırmızı gözler, zatürre ve akut bronşit gibi durumlarla ortaya çıkar.

Pneuma ne demek tıp?

Pneuma (πνεῦμα), “nefes” anlamına gelen eski bir Yunanca kelimedir ve dini bağlamda “ruh” veya “can” anlamına gelir. “veya “ruh” anlamına gelir.

Lif ne demek tıp?

Geri dön. Bunlar bitkilerden gelen ve sindirilemeyen yiyeceklerdir. Dışkının hacmini artırmaya ve kıvamını yumuşatmaya yardımcı olur, sünger gibi bağırsakta su tutar.

Frons ne demek tıp?

Baş bölgesi ayrıca cranium (kafatası), facies (yüz), frons (alın), oculus (göz çevresi), auris (kulak), bucca (yanak), nasus (burun), oris (ağız) ve mentum (çene) kısımlarını da içerir. ) ayrı bölgelere ayrılır. Boyun bölgesine ise serviks veya servikal bölge denir.

Obex nedir tıpta?

Beyin omurilik sıvısının omuriliğin merkezi kanalının başlangıcındaki obex adı verilen bölgede aşağıya doğru pompalanmasıyla bu kanal genişler. Bu genişleme bulbus adı verilen beyin sapına doğru devam edebilir. Sonuç olarak, merkezi kanalın genişlediği ileri vakalarda, serebellar herniasyonun diğer semptomları belirginleşir.

Fibrosus ne demek tıp?

Fibrozis, bir doku veya organda yoğun bağ dokusunun artışı nedeniyle oluşan sertleşmedir. Artan bağ dokusu kollajen lifleri açısından zengin olduğundan, “fibrozis” tanımı “lif” kökünden ve patolojik artışı tanımlayan “-osis” son ekinden türetilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Zayıf Escort